by

24. oktober lanserte SAS sine to nye, oppgraderte lounger på Københavns flyplass. De to loungene har gjennomgått omfattende forandringer, bl.a. lysterapi, barista-brygget kaffe, flere tomannsbord, fornyet barneområde og mye mer.

Også SAS Service Point og SAS Fast Track har blitt oppgradert, og hele ombyggingen har kostet SAS et tosifret millionbeløp.

Nytt konsept på SAS Lounge i Skandinavia

Begge loungene har fått helt nytt møblement i klassisk skandinavisk stil, optimert for å gi plass til flere besøkende. SAS Business Lounge har fått flere stoler og oppgraderte toaletter. Det er nye miljøvennlige lamper og LED-belysning, og matkonseptet har også fått en oppjustering. Det er også kommet en ny ‘innovation hub,’ skapt av Panasonic, hvor de reisende kan prøve ny teknologi.

I SAS Gold Lounge er det påspandert litt ekstra for den reisende – her kan man nyte spesialkaffe tilberedt av barista, og her er også en ‘Daylight Booster Zone’ med lysterapi for å hjelpe i den mørke skandinaviske vinteren.

Det nye konseptet kalles av SAS ‘Next Generation Design,’ og med tiden skal alle de skandinaviske loungene oppgraderes på samme vis. Oslos innenrikslounge er allerede fornyet etter samme konsept.

Nytt SAS Service Point

SAS har åpnet et helt nytt Service Point i Terminal 3 ved SAS’ sjekk-inn og Bag Drop. Her er bl.a. computere, som kan brukes til å booke billetter, lade-område til telefoner og tablets og personlig service fra SAS-medarbeidere.

SAS Fast Track er også blitt oppfrisket med et skandinavisk design i naturmaterialer, som følger det nye konseptet.