Sikkerhetspersonalet på Frankfurt flyplass og syv andre tyske flyplasser vil streike tirsdag, og utvalgte flygninger til Oslo avlyses.
Torsdag i forrige uke gjennomførte sikkerhetspersonalet organisert i fagforeningen Verdi en 24-timers streikeaksjon på flyplassene i Stuttgart, Køln-Bonn og Düsseldorf, hvilket medførte, at 643 av 1.054 planlagte flygninger måtte avlyses.
Tirsdag den 15. januar vil det bli innledet streiker på syv tyske flyplasser. Det vil skje i Frankfurt fra kl. 02.00 om natten og inntil kl. 20.00 samme kveld. I tillegg vil det også være streiker i  München, Hamburg, Hannover, Bremen, Dresden, Erfurt og Leipzig/Halle. Streiken på München flyplass begynner kl. 03.30 og varer inntil kl. 24.00, og tidspunktene på de øvrige flyplassene varierer også.
Aksjonen forventes å skape et stort kaos i den europeiske lufttrafikken, ettersom flyplassen i Frankfurt er den fjerde største i Europa, og det vil være følgevirkninger i hele det europeiske trafikksystemet.
Lufthansa forventer “betydelige forstyrrelser” og har allerede meddelt, at passasjerer med billett til en Lufthansa-avgang fra Frankfurt den 15. jan fritt vil kunne ombooke til en vilkårlig dato frem til den 20. januar. I tillegg har Lufthansa avlyst omkring 500 flygninger.

SAS vil gennomføre
Lufthansa anbefaler passasjerer, som skal starte deres reise i Frankfurt i løpet av tirsdagen, å holde seg vekk fra flyplassen. Reisene vil nemlig ikke kunne påbegynnes, da det ikke vil være muligt at komme igennom sikkerhetskontrollen. Derimot ventes transitpassasjerer ikke å bli berørt, når det utelukkende er tale om flybytte på Frankfurt flyplass.